Германският канцлер Олаф Шолц огледа с хеликоптер наводнените райони в Северозападна

...
Германският канцлер Олаф Шолц огледа с хеликоптер наводнените райони в Северозападна
Коментари Харесай

Олаф Шолц посети наводнената Долна Саксония

Германският канцлер Олаф Шолц огледа с хеликоптер наводнените региони в Северозападна Германия, откакто значителни проливни дъждове предизвикаха излизането на реки от коритата им и наводнения на домове, пътища и обработваема земя, предава Асошиейтед прес.

В последните дни стотици хора бяха евакуирани като защитна мярка от засегнатите региони в Северна и Източна Германия. Хеликоптерът на Шолц кацна в град Верден в Долна Саксония, където канцлерът благодари на ангажираните служби, в това число полицията, пожарната, федералната организация за техническа помощ и немските въоръжени сили за техните взаимни старания.

Шолц акцентира смисъла на единството в сходни обстановки и изрази признателност към " безбройните жители на страната, които в този момент жертват своето време и се излагат на заплаха, с цел да обезпечат сигурността на всички нас ". 

Губернаторът на Долна Саксония Щефан Вайл, който придружаваше Шолц по време на обиколката, съобщи, че хиляди доброволци са помогнали за пълненето и разпределянето на милиони чували с пясък, употребявани за отбрана на домовете от наводненията. Тази помощ е била от решаващо значение за оправянето с следствията от наводненията в тежко засегнатия район.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР